mleko, odtłuszczone mleko w proszku, białka mleka, żywe kultury bakterii jogurtowych
Wartość energetyczna w kj: 242.0kj
Wartość energetyczna w kcal: 58.0kcal
Tłuszcz: 2.5g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1.7g
Węglowodany: 4.8g
W tym cukry: 4.8g
Białko: 4.00g
Sól: 0.13g
Kategoria: Jogurty
Producent: Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska Nowy Dwór Gdański
Kraj produkcji: Polska
Gramatura: 400g
Dodatkowe informacje: Zawiera naturalnie występujące cukry: cukier mleczny - laktoza
Średnia ocena: 7/10 z 1 oddanych głosów.
2017-03-29
Ewa
Zastanawia mnie jedno.. Obejrzałam wzdłuż i wszerz całe opakowanie i nie znalazłam pełnego składu. Było jedynie napisane "Wyprodukowano z mleka z dodatkiem czystych kultur bakterii jogurtowych (i tu podane dwa rodzaje). Co wskazywałoby, że po za tymi dwoma składnikami nic więcej w jogurcie nie występuje. Jednak tutaj w składzie widzę dodatkowo mleko w proszku, białka mleka.. Więc jak to w końcu jest ?